Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF

0

Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF

Are you still searching for where to download the the Nigerian police past questions and answers?

Do you know we get the past questions and answers for you?

In this post, we will be teaching you how to download the Nigerian police past questions and answers so stick to this page and read to the very end to know how to get your past questions and answers.

If you are preparing or has already been invited for the soon coming Nigeria Police Force Job Recruitment Examination. Then our Updated Nigeria Police Force recruitment past questions and answers in PDF format is for you.

Other recommended links 

  1. Nigerian Army DSSC Recruitment 2020/2021 Application Form Portal | www.nigerianarmyms.ng
  2. Nigerian Army Recruitment Past Questions and Answers | Download here Now
  3. Nigerian Army 80RRI Recruitment 2020/2021 Application Form Portal | www.naportal.com.ng
  4. Nigerian Army Recruitment Form Portal | www.naportal.com.ng
  5. Nigerian AirForce Recruitment 2020/2021 Application Form Portal | www.airforce.mil.ng
  6. NAF Recruitment Login Portal nafrecruitment.airforce.mil.ng 2020
  7. Nigerian police Recruitment 2020/2021 Application Form Portal |www.policerecruitment.ng
  8. NPF Recruitment Guarantor Form 2020 PDF Download | Nigeria Police force Recruitment

That is to say, you need to get yourself prepared for the recruitment exam if you really want to work for NPF. However, the Nigeria Police recruitment exam will be a Computer Based Test (CBT) and it will be conducted by the Joint Admission and Matriculation Board (JAMB).

Therefore, the information on this page will guide you on how Nigerian Police Force recruitment test questions and answers are going to look like, especially topics and kinds of questions to expect over the years.

In addition, we’ve received divers notifications from NPF Applicants for past questions and answers that will be in PDF format. Also, some of our successful Applicants has been sending us testimonies on the tremendous role our Nigeria police past questions and answers played in their Job pursuit, Its time we here yours

See also: NPF Recruitment Guarantor Form 2020 PDF Download | Nigeria Police force Recruitment

How to Download the Nigeria Police Past Questions and Answers

The cost of the newly updated NPF Past Questions and Answers is N2,000

Recommended:  NDA Past Questions and Answers in PDF Format | Nigerian Defence Academy Past Questions

To get the NPF Past Questions and Answers PDF, follow the procedure:

1. Contact us on watsapp on 09060255220

We provide a sample of the Nigerian police defence recruitment past questions and answers in this post. For you to get the past questions and answers you will pay a sum of #1500 then you can grab a copy of the past questions and answers.

Below are Some Nigeria Police Recruitment Sample Questions and Answers 1 – 10

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930

2) What is the objective of the Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends

4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun

Recommended:  Nigeria Police Force (NPF) 2019 Recruitment Form and Application Portal

5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6). What is the full meaning of NPF?
ANSWER: Nigeria Police Force

7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police

8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986

10). When did Nigeria get her independence?
ANSWER: 1 October
 1960

NPF Past Questions and Answers 11 – 21

11). Name the government agencies that supervise the affairs of the Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commission (PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)

12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 October 1963

13). What is the staff strength of the Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers

14). Name the 7 area Commands of the Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th Jan. 1970

16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari

17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it?
ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr
 Taiwo Akinkumi in 1959

Recommended:  Nigeria Police Recruitment 2020/2021 | Nigeria Police Recruitment Portal

18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Femi Gbajabiamila

19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million

20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet

21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999.

To sum up, please feel free to leave a comment in the comment section. Also, endeavour to share this “Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF” to help your friends have access to this information.

Subscribe to Latest News

Subscribe to Newsletter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here